fredag 5 november 2010

Ups and downs

I onsdags så tog min kollega sygnen på Ganto. Såret så jättefint ut konstaterade vi båda. Glad och lättad åkte jag och rastade hundarna sedan åkte jag hem och pluggade lite. Sedan senare på em ringde vetrinären och talade om att bakterie provet som var taget visade inget. Hon undrade hur allt var och jag som det var att stygnen var tagna och såret såg fint ut.

Senare på kvällen hade vi planerat att gå på O´Learys för att äta gott och killarna ville se fotbolls match. Jag hoppade i badet efter pratet med vetrinären. När jag kommer ner igen ser jag på Ganto och upptäcker att ssåret inte ser så fint ut längre. Hela såret har spruckit upp. Jag ringer till vetrinären och vi ska in direkt. Jaha jag sätter mig i bilen och åker. De trodde inte att jag skulle behöva vänta så länge, de hade det väldigt lugnt. Men väl där visar det sig att de fått in en katt som är mycket dålig och massor med patienter får vänta, även de med tidsbokningar. Vist är det trist när man måste vänta, men jag är tacksam över att det finns en akutmottagning på ett kort avstånd och att när det väl händer finns folk som tar hand om ett sjukt djur med hela sin kapacitet.

De tar till slut in oss och de söver om Ganto och gör om hela proceduren på ryggsåret igen. Under tiden som Ganto opereras åker jag till O´Learys och äter med familjen. Vetrinären lovar att ringa när han är klar, vilket blev exakt en timme senare. Strax efter 21 hämtar jag en pipig och klänig hund som uppenbarligen är mycker störd över såret på ryggen. Han försöker trycka sig utefter väggar för att få bort det onda. Inte kul alls. Ny omgång med antibiotika och Metacam. Samt sock på bakfoten för att han inte ska klia bort sygnen. Det har han gått med nu i två veckor.

Denna veckan som gick har jag jobbat med lite nya arbetsuppgifter också. Vilket gör att jag idag är mer än trött. Men det är roligt att få förtroendet att prova på nya uppgifter. Tanken är att jag under ett år ska vikariera som gruppchef. Med en massa nya och spännande uppgifter och massor med nya saker som JAG ska reda i är både roligt, spännande och svårt. Såklar kommer det gå bra men jag känner just nu att jag inte riktigt har koll på alla delar och det är lite frusterande. Jag gillar att ha koll....

Nu ska jag fortsätta titta på Idol. Just nu sjunger JAY och shit vilken röst killen har och dessutom en helt underbar låt.

GOD kväll!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackars Ganto....pussa honom på nosen från mig och Zumi. tessan