lördag 27 november 2010

Lunginflammation

Efter en mycket orolig söndag natt med en hund som nästan inte kunde andas. Åkte vi på måndag morgonen till vetrinären. Där konstaterade man ganska snabbt att Helix hade lunginfammation. Han röntgades och man kunde konstatera att hade en kraftig lunginflammation. Man tog även ett blodprov för att kontrollera vilken typ av vita blodkroppar han hade och de hette något med eosinofina bla bla. Detta kunde tyda på att han har en lunginglammation som beror på allergi eller på parasiter. Jag orkar inte förklara och jag vet inte om jag förstått allt rätt heller. I tisdags var de ner i lungorna och tog prover och vetrinären sa att det var fullt med var där nere. När jag hämtade honom på em så var han nästan sämre än när jag åkte in med honom på måndag morgonen. Men efter några timmar så lugnade det ner sig och han började andas mer normalt igen.
Jag hoppas dock att han blir fullt återställd och inte behöver stå på medicinder resten av livet. Just nu står han på massa mediciner, varje morgon får han 14 tabletter. Han är otroligt duktig på äta sina tabletter. Han som kan vara ganska kinkig med maten äter snällt upp sina tabletter. Han till och med tuggar tabletterna utan att spotta. Det gör Ganto med sina tabletter om de "hamnar" fel i munnen. Ganto har fått sig en avmasknings omgång precis som Helix. Vetrinärerna tro att det kan ha varit lungmask som gett oss detta helvete. Vi samlar just nu på Helix-bajs, vetrinären vill ha 3 st olika prover på bajs. Ja det kan de väl få.

Idag har jag plockat fram julen. Helix hjälpte till. Medan jag plockade fram advents stjärnor och ljusstakar. Så tycker Helix att vintern är här och plockade fram vantar och tjockstrumpor. Det känns otroligt skönt att han är på bättringsvägen. Man märker att han börjar tycka att livet är lite tråkigt. Han är ordinerad strikt vila och det tänker jag hålla på tills han har slutat hosta helt. Sedan kommer vi att få några veckors tid med uppbyggnads träning på Helix. Denna kommer att få ta tid. Tur i oturen får man ändå säga med julen som är på väg och den tid som går åt till den. Alltså lite mindre tid till hundarna.

Idag har Ganto varit med sin husse ute flera ggr. Han är nöjd, både husse och hund. På kvällen så åkte A snowracer i pulka backen Ganto var med. Kul hade han enligt utsago.

Igår hade jag en helkväll / eftermiddag med mina kära grann-kärringar. Jag hade fått som 40-års present en spa eftermiddag med middag på Yasuragi Hasseludden. Jag köpte till en aromamassage och det var värt alla pengar. Åh så skönt. Vi hade en jätte mysig kväll ihop. God mat, trevligt umgänge, härliga bad och underbar massage. Jag är mycket tacksam och nöjd. Tänk, jag fyllde år i mars och får fortfarande presenter. Jag bara njuter!

Hoppas att alla har en trevlig helg och så vill jag önska alla en trevlig första advent!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt du verkar ha haft det med grann-kärringarna:-)
Hoppas nu att det går åt rätt håll med Helix.
Ha det bra!
Kram Sussie och Myzzko

Forzagerans sa...

Hej på er! Vad skönt att Helix är på bättringsvägen. Härligt med SPA!Vi önskar er en TREVLIG 1:a ADVENT! Kramar o klappar på Helix o Ganto

EvaMaria Maja sa...

Hur går de med Helix? Du har mina tankar. Själv är jag sååå glad att Hinta är kry igen.
Kramar

Lollo sa...

Hej på er! Kikar in o önskar er alla en riktigt GOD JUL! Julekramar, pappsenhälsningar o klapp på Helix o Ganto