fredag 19 november 2010

Fredag

och veckan som gått.

Helix hostar vidare. Jag trodde nästan att han var bra. Men så i onsdags var vi ute och gick medan Alex spelade fotboll. Ja, bara i 20 minuter men sedan stod vi i ca 15 och väntade och under denna tid hostade han som bara den. Kan bero på att det var kallt och minus grader denna dag eller så är han sämre igen. Jag som verkligen trodde att det hade vänt och han var på bättringsvägen. Skit tråkigt detta. Jag har funderat och funderat var han kan ha fått smittan ifrån. Den enda hund som han har träffat som inte ingår i vår vanliga skara, är en rodisian ridgeback tik som vi träffade förr förra helgen. Hon var dock inte, vad jag vet, sjuk just då iallafall. Men det är den enda som jag vet med mig att Helix fått hälsa på.
Eftersom jag inte vill att vi ska smitta någon annan med denna sjuka så har vi inte kunnat träna med gänget som vi verkligen hade velat. Vi har dock tränat lite hemma inne. Vi har siktat in oss på krypet. Jag har dock svåra minnes problem och kommer verkligen inte ihåg hur jag tränade in detta moment med Ganto. Hjälp behövs omedelbart. Minnes hjälp alltså. Under tiden traggalar vi på och jag gör så gott jag kan. Helix försöker febrilt förstå vad f-n jag menar. Vi tränar dock på lugn och ro innan något alls. Svårt, särskilt om man heter Helix.

Gantos sår ser jättefint ut. Det är nu helt läkt. Några sårskorpor sitter fortfarande kvar men såret är läkt och allt ser så fint ut. Han får också lydnads träning inne. Vi fortsätter traggla på fotgående under tystnad. Går lite upp och ner kan jag säga. Vissa gånger går det hur bra som helst för att nästa totalt balla ur och matten blir trött och irriterad och då går det ju verkligen inte. Jag försöker bara träna när jag känner att jag har tålamod, men det kan ju brista ändå ibland.

Själv har jag haft en rolig vecka. Jag får tacka mina kära arbets kamrater som ibland kan vara helt galet tokigt roliga. Ja, kul har jag verkligen haft denna vecka. Idag så har jag dock haft en ganska LÅNG dag. Jag var på jobbet idag kl.06.10 och gick hem 16.40. Vi hade ett inbokat jobb som vi var tvugna att vara på före kl.07.10. Vi lyckade med den bedriften att vara på plats 07.05. Sedan jobbade vi på och på vägen tillbaka vid 10 åkte vi förbi här hemma och rastade av hundarna. Min kollega M har blivit totalt förälskad i Ganto. Så hon hade inget emot en liten friskvård promenad med hundarna.

Nu har maken lagat middag, lövbiff med pommes och en underbart god pepparrots sås, tack Staffan för tipset, makens mat var helt underbar, precis som han. Nu ska vi rasta hundar och ladda för Idol och jag kommer nog att vara ganska slut efter det.

Helgen bjuder på klippning av barn, två stycken. Iköp av skor till ett av barnen. Vila, vila och vila. Kanske något annat spännande, vi får se.....................

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er! Skönt att Gantos sår är läkt! Hoppas Helix hosta går över snart, det kan vara långdraget det där! Vet när Geran hade det att vi inte fick träffa andra hundar på ett par månader. Det tar tid att läka ut. Ja, en får traggla på! Tålamodet får vara stort ibland ;) Mums... maten verkar ha varit god! Ha det gott o Sköt om er! Kram från oss o klapp på Helix o Ganto!
Hälsningar från Helixpappsen&flock