söndag 15 maj 2011

Korkad x 2

Visst måste det väl vara så att vi hundägare är av en särsklid sort?? Jag menar vilka vanliga dödliga går upp extra tidigt en söndagmorgon för att i REGN åka några mil i bil och vara med sin hund på en lerig gräsmatta?? Helt virckat, jag vet!! Men så otrolgt roligt det kan vara. Dock inte idag..........

Helix hade stora problem att fokusera på sin uppgift idag. Vi hade med oss en tik och hon hade precis gått ur sitt höglöp sa matten. Men jag som inte har tik vet ju inte riktigt hur det där fungerar. När hon fick se Helix vek hon vackert undan svansen och Helix utförde ett kryp som skulle fått SM-domare att gråta av stolthet. Bara den lilla, lilla detaljen att vi faktiskt tränade på ligg still och inte ngt annat.

Hur som helst är det ganska svårt att träna med en hund som inte är på samma planet som en själv.

Ta bara den enkla grejen som att springa genom tunneln, som Helix är bra på och tycker om. Jag skickar in honom på "genom" springer själv vid sidan och hundar är ju som bekant snabbare är vi människor. Men på andra sidan kommer det inte ut ngn hund. Ingen hund när jag tittar upp på andra sidan heller. Han fastnar helt sonika i tunneln för att det luktar löptik där. Förstår ni problemet??? Och när jag ropar så kommer han ut där han gick in????? Istället för att springa igenom, vilket borde vara enklare med tanke på hans storlek, nix då vänder han sig i tunneln vilket borde vara helt omöjligt.

Ganto fick också träna lite agility idag. Hans stora problem, inte bara i agillity är att han skriker istället för att tänka. Att gå igenom tunneln istället för att hoppa upp, över eller på tunneln. Så skriker han så förbannat att han inte hör vad jag säger till honom. Man får ta tag i honom och lugna ner honom för att det ska ramla ner lite vett. Då fungerar det en stund tills han har jagat upp sig själv igen. Då får man börja om.

Nu sitter jag trött och fusen och väntar på att dagens nästa uppgift ska ta sin början. Titta på fotbollsmatch. Det är kul! Stora A, ska spela. Det är bara den lilla detaljen att det regnar idag och är 8 grader varmt. MMMM så trevligt det ska bli ;o).

Hoppas att ni alla har en härlig SÖNDAG!!

2 kommentarer:

Herr D sa...

Vi Fiskare ;-)

Belgarmatte sa...

Hej på er! He he... killar som är testosteronstinna är en riktig utmaning och att dessutom få en inbjudan... som bäddat för problem. Jag har tränat med framförallt Geran på löptiksplan och en löptik i höglöp gick före honom på patrullstig, för att han skulle vänja sig. Tur det för på Certprovet fanns en löptik med på läggandet med skott. Geran låg klockrent med fullpoäng. Så skönt när könsfaserna är över o det lugnar ner sig ;)