söndag 6 mars 2011

Sportlov
Då är vi hemma igen efter en vecka i Sälen. Vi har haft det mysigt och trevligt. Lite för blåsigt för att kunna njuta helt och fullt av skidåkningen alla dagar. Men vad spelar det för roll när man är ledig.
Ingen skidåkning för hundarna detta året. Jag vågade inte riktigt dra med mig Helix ut i spåret och att bara åka med Ganto kändes sådär. De har iallafall fått långa promenader och Helix har lekt som bara den med Aska. Stackars Aska har verkligen fått "sina fiskar varma" när Helix har kommit igång på promenaderna. För att få igång henne har han bitit henne i rumpan och benen och Aska blir så förbannad. Men han får oftast som han vill, dvs att Aska jagar honom.


Barnen har spelat playstation3, fotboll fifa10. De har haft någon form av turnering på G. Nöjda och glada har de iallafall varit.Vi tog en dag i badhuset också. Barnen var som vanligt nöjda och ville inte åka hem. Det är en riktigt fint badhus med varmt vatten och trevliga aktiviteter.

Helix mår iallafall bra. Vi har minskar ytterligare på tablettfronten. Nu är det 1,5 tabl x2 varannan dag som gäller. Ingen hosta och förhoppningsvis fortsätter det så och uppföljning om en månad igen.
Ganto ska opereras på fredag. En godartad knöl som ska bort. Sitter lite tokigt till men lika bra att ta bort den innan den växer sig strörre. Så vi har några veckors konvalecens framöver. Vetrinären trodde också att det kunde ev blir lite komplikationer eftersom den sitter så tokigt. Men jag får väl jobba hårt med att hålla så rent det går.

Idag är det Vasaloppet som gäller. Jag tycker att det är jätteroligt att följa. Tyvärr får jag inte fart på min dator så att jag kan följa Rickard Olsson som jag hade velat men, men. Trevligt har jag ändå. Resten av dagen går åt till att packa upp det sista och tvätta. Om jag hinner mera ska jag putsa fönster och sätta upp mina nya gardiner. Men dagen ska gå i lugnets tecken.

tjing

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att läsa att Helix mår bättre men vad är det nu för tok med Ganto. Friska hundar, familj och vänner var ju nyårs önskan.
Nåväl får väl se det possitiva o att den är godartad och hålla tummar och tassar för att operation och läkning går bra.
Kram Petra med flock.

Anonym sa...

Ja visst hade vi det mysigt i Sälen.
Det var så kul att se Helix glädje när han fick springa lös, det var värt mycket. Och jag tror att Aska hade himmlans kul trots bit i rumpan :)

Lycka till på onsdag med Ganto.

Stor kram på dig,
Petra

EvaMaria Maja sa...

Åh va skönt med lite sportande lov i fjällen. Va härligt att de går frammåt med Helix. Jag håller tummarna för att de går bra med knölborttagningen på Ganto och att de inte blir något efter det.
Krama om killarna och sköt om dej

Forzagerans sa...

Hej på er! Ni ser ut att ha haft de riktigt gött! Skönt att Helix är på väg åt rätt håll igen, o de med råge ;) Tur att Aska är så tålig. Håller tummarna för Ganto. Vi önskar er en Trevlig Helg. Va rädda om varandra! Kramar o klappar från Helixpappan&flock