söndag 12 juni 2011

Söndag

och jag har börjat jobba. Alltså bara i huvudet, går igenom grejor som jag måste komma ihåg till i morgon. Planera inför allas semestrar. Ja, alltså sånt som vi kan tänkas hinna med utöver vanligt jobb. Lite smått och gott alltså. Jag blir lite irriterad på mig själv som börjar redan. Det brukar inte börja förräns jag är i säng. Men nu tog jag en dusch och där fanns det plötsligt tid "över". Ja ja något jag måste jobba med.

Helgen har iallafall varit helt underbar. Vi har haft en liten mini semester. Vädret har ju dessutom varit helt underbart. Vi var och badade med hundarna igår, i vår närliggade sjö. Men jag blir så irriterad på alla dessa småhundar som springer omkring utan att deras ägare har koll på dem. Är man inte mer rädd om sin hund än att man släpper fram dem till vem som helst. Jag blir skitirriterad. Mina hundar fick iallfall bada och simma efter bollar i två omgångar. Även jag och lilla A badade. Både med och utan hund. Jag önskar att det fanns någonstand där man kunde bada utan att det var massor med folk hela tiden. Ja, jag vet att Stockholms området inte riktigt är rätt ställe för folktomt. Men önska kan jag väl få??

Idag åkte jag först och tränade agility med P. Jag var inte helt motiverad. Men formade ändå en tanke om att vi skulle träna på kontaktfält och slalom. Men när vi kommer fram pågår en kurs på agility plan. Vi fick låna hinder men skulle hålla oss så långt borta som det bara gick, kändes det som. Inte kunde jag berömma som jag vill heller kändes det som för då störde vi. Så en inte lyckad träning. Dock en agility träning.

Efter tränandet så åkte vi och skulle köpa kläder till stora A. Men trots att han tjatat om att köpa kläder så var han allt annat än samarbetsvillig i affären. Sånt retar gallfeber på hans arma mor. Men jag fick iallafall kläder köpta till mig, ett par korta jeans och tre blusar till priset av två, inte fel.

Därefter så hade vi bestämt med P och D att de skulle komma och visa hur man sätter ihop varmkomposten som vi fått av dem. Jag oljade träplankorna i förrgår och idag satte jag igång och tog kultivatorn och började luckra upp marken för att få den jämn. Sedan gick jag och hämtade alla delar till komposten som stod på andra sidan tomten. Så när jag går där fram och tillbaka och hämtar grejor så tittar jag bort och trampar rakt på kultivatorn. Som naturligtvis ligger med piggarna uppåt. Tänkte att aj, det gjorde ont. Tog av mig foppatoffland och tänkte att vilken tur jag har att den inte gick igenom. Så jag satte på mig tofflan och börjar gå igen. Men ont som f-n gjorde det och det kändes som att jag fått vatten i skon. Men det var blod och ännu ondare gjorde det. Så nu har jag ett litet hål i foten. Jag hoppas att det läker fort och smidigt. För nu är det sommar och jag vill bada och promenera och kanske springa. Hoppas......

Helix håller sig fortfarande utan att hosta, fortsätt snälla att hålla era tummar. I veckan har han fått träna på lydnad och gått ett spår samt uppletande. Jag konstaterar bara att han är inte i någon som helst form, ännu. I spåret tappade han bort sig 3 ggr på 150 m. I uppletande rutan spang han som aldrig förr. Meeen det fanns INGA som helst föremål, konsigt. Lydnaden känns ganska ok, han har ingen uthållighet, men hur skulle han kunna ha det? Han blir lite pipig när belöningen dröjer, men vi tränar vidare.

Ganto, min klippa utför uppletande ua. Spåret tog han bakspår, men men, inget jag just nu hakar upp mig på. Skulle såklart kännas bättre om han tog framspår jämnt. I lydnaden tränar vi vidare på tyst. Det känns ibland som att han fattar vad jag menar. Jag hoppas verkligen att han gör det.

Nu är det bara 4 veckor kvar innan vi blir lediga. Åh vad jag längtar!! Ha en bra vecka!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen, om du vill bada ostört i Sthlm så är det bara att följa med oss ut till ön, där är vi oftast ensamma :)

Tack för i helgen, både rosévin i fredags och träning idag.

Kram kram,
Petra

Anonym sa...

Skönt att Helix är kryare. Men va jobbigt att han inte har den konditionen som krävs vid jobbandet. Men det är ju sådant som får komma senare. Krya och friska hundar är prio ett.
Ha en trevlig midsommar!!!!!
Kramar från Gotland o syrran HintaPinta

Forzagerans sa...

Hej på er! Kikar in och önskar er en Skön o Trevlig Midsommarhelg! Hälsningar från Lollo&Thomas med belgarna (Pappsen)Leon, Geran o Into